Søg
  • Christina

Sorgens dybder

Opdateret: 30. mar. 2018Den dybe smerte det er

At miste en man har kær

At miste en del af sig selv

At miste det som var

At miste håbet

At miste troen

At miste kærligheden


Sorg og tab er ikke kun forbeholdt eller forbundet til den fysiske død. Sorg og tab er defineret af flere aspekter af livet. Smerten er smerten uden en bestemt hændelse.

Smerten kender vi alle i et eller andet omfang. Den er en del af livet og lige så forskellige vi er som mennekser, lige så forskelligt er vi med sorgen og tabet. Der er ingen facitliste for, hvordan en sorgproces forløber. Det vigtige er, hvordan vi er med og rent faktisk tager imod den "læring", som ligger gemt et eller andet sted. Det tager tid selvfølgelig. Men oftest er vi bange for den, gemmer os fra den, fordi det gør så ondt at være i den.

Det oplevede jeg selv, da jeg for seks år siden fik konstateret brystkræft. Jeg kan idag se, at istedet for at være med sorgen indimellem flygtede jeg fra den, ind i handlingernes verden og udskød på den måde en proces, som på mange måder er nemmere at gå med og lære at kende- i stedet for at gå udenom. At gå udenom kan resulterer i en fastlåsthed i dig, som binder din energi og blokerer for at være i livet med den læring og mening der er et sted. Det kan give større smerte i sidste ende at undgå livet som det er.


Bærer du på en sorg eller stor smerte og kunne du have brug for at dele det med nogen, så vil jeg gerne være der for dig på vejen.


Kærligst Christina

111 visninger0 kommentarer